Oproep: Kijk eens kritisch naar de communicatie!

Hoe verloopt de communicatie bij jullie op de bouwplaats? Hoe kan je nog beter communiceren met alle aanwezigen op de bouwplaats? Goede communicatie is vaak de sleutel tot succes, dit geldt natuurlijk voor alle organisaties. Maar wellicht nog meer voor de bouwsector, een plek waar zoveel alleen al dagelijks gebeurt, ontwikkelingen, veranderingen, wijzigingen. Een plek waar zoveel teams bij elkaar komen en met elkaar samen moeten werken. Hierbij de oproep: Kijk eens kritisch naar de communicatie bij jullie op de bouwplaats. Samen bouwen aan een betere communicatie.

Hoe?

Hoe kan je hier kritisch naar kijken? Wat is relevant, de onderlinge of bedrijfsmatige communicatie? Waar moet ik op letten als bedrijf? Wij willen hier alvast een voorzet geven hoe je als organisatie nog beter kan gaan communiceren. Wie zijn er allemaal aanwezig zijn op de bouwplaats? Spreken zij allemaal Nederlands of zijn er ook anderstalige aanwezig? Is iedereen op de hoogte van veiligheidsregels en protocollen? Hebben zij de know how om de werkzaamheden uit te voeren? Allemaal vragen die wellicht niet 123 te beantwoorden zijn.

Daarom!

Daarom heeft Rockpit haar huiswerk gemaakt. Uit diverse gesprekken bij grotere en kleinere bouwbedrijven hebben wij kunnen opmaken dat hier nog best wat te winnen is, als het gaat om de communicatie binnen de organisatie als geheel.

Één tool voor alle nodige communicatie voor ieder bouwproject, dit in samenwerking met externe partners, waarmee wij onze kennis samen bundelen tot één tool. Deze communicatie tool wordt gedragen door de hele organisatie waarbij dus ook iedereen betrokken zal worden. Wij benoemen hier alvast een aantal componenten die per project worden vastgelegd.

  • Meertalige communicatie
  • Veiligheidskennis per individu 
  • Gedragsregels 
  • Waarden 
  • Projectinformatie 
  • Logistiek 
  • LMRI 
  • Aan- /afwezigheid
  • Push berichten

Rockpit app

Alle informatie wordt door ons samengebracht in één app, overzichtelijk en per component terug te vinden. Wil je als bedrijf zeker weten dat de veiligheidskennis en/of regels gelezen zijn? Ook dit kunnen wij zichtbaar maken, en indien nodig, toetsen per individu.

Zijn er meertalige werknemers op de bouwplaats? Ook dat is voor ons geen enkele moeite, wij communiceren in alle talen. Alle werknemers die wij registreren wordt direct de moedertaal aan gekoppeld, en zo wordt alle informatie en meldingen gecommuniceerd in de juiste taal.

Oproep: Kijk eens kritisch naar de communicatie!

Wij zijn benieuwd naar jullie communicatie, kom met ons in gesprek.

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Wat kunnen we leren van elkaar? Waarom niet de krachten bundelen om samen te leren, te innoveren en te ontwikkelen? We hoeven niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden als we het maar bundelen.

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.