Wat kunnen we leren van elkaar?

Wat kunnen we leren van elkaar? Waarom niet de krachten bundelen om samen te leren, te innoveren en te ontwikkelen? We hoeven niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden als we het maar bundelen. Rockpit is al met veel partners in gesprek en wil hier graag een bijdrage aan leveren. Samen werken aan de sleutel voor een veiligere bouwplaats. Één platform die breedt gedragen wordt door de hele bouwsector, hoe mooi is dat? Wat kunnen we leren van elkaar?

Wat kunnen we delen?

Als kind ben je afhankelijk van je omgeving, je leert van alles en iedereen om je heen. Je bent een spons die alles absorbeert en ook leert van andermans fouten. Maar wat gebruiken wij hier nog van als het gaat om bijvoorbeeld een incident op een bouwplaats? Veel bedrijven besteden zelf veel geld aan onderzoek om de mogelijke oorzaak te vinden. Natuurlijk wil iedereen incidenten voorkomen, maar kunnen we niet van en met elkaar meer leren?

Samenwerken voor verbeteren

Samenwerken om te verbeteren. Samen leren en delen om te kunnen verbeteren. Veel initiatieven zijn al ontstaan als het gaat om de veiligheid te verbeteren, en hebben al goede stappen gezet. Zowel grotere als kleinere bouwbedrijven investeren individueel ook in veiligheid. Maar wij zien ook dat er juist heel veel fruit laag bij de grond hangt…

Wat bedoel ik hiermee? De mensen die het allemaal veilig moeten doen, oftewel de bouwplaatsmedewerkers. Wat kunnen wij van hun leren? Zij kennen de gevaren als geen ander en zijn afhankelijk van elkaar als het gaat om veiligheid. Zij moeten op elkaar kunnen vertrouwen, als dit vertrouwen niet goed is ontstaan er wrijvingen.

Hoe maken wij de bouwplaatsmedewerkers van belang?

Door met hun in gesprek te gaan! Samen met hun leren en verbeteren. Zij zijn de ogen van de bouwplaats en weten als geen ander wat er gebeurt. Welke lessen kunnen wij van hun leren? En kunnen wij deze toepassen door de hele organisatie of nog liever met alle bouwplaatsen.

Op veldniveau praten met de bouwplaats medewerkers zodat er een breed gedragen veiligheidscultuur kan ontstaan.

Wij timmeren aan de weg, doen jullie mee?

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.