Toolbox XXL

Toolboxen zijn effectief en zinvol. Van belang is dat een toolbox een kernboodschap moet zijn, dus geen tientallen sheets of A4tjes. Hou het kort en bondig. Helaas gaat dit niet op bij alle toolboxen. Experts hebben soms moeite om hun kennis kort en bondig over te brengen, dit ligt ook aan het te behandelen onderwerp. Wanneer er een specifieke uitleg moet worden gegeven is er soms net meer kennis nodig om het goed uit te laten voeren. Hiervoor hebben wij de toolbox XXL.

Leerpaden?

Vaak is een toolbox kort en krachtig en dit willen we graag zo houden. Maar wat als je als expert meer tijd nodig hebt? Dan is het handig om voorafgaand een leerpad te delen met de deelnemers. Een leerpad is een goede tool waneer er meer stappen nodig zijn om kennis te delen voordat je tot uitvoering over kan gaan. Een leerpad creëer je wanneer de werkzaamheden niet 123 uitgelegd kunnen worden. Dit kunnen een aantal vragen zijn, video’s bekijken, oefenopdrachten met Q&A of discussies zijn. Dit leerpad geeft medewerkers de gelegenheid om in hun eigen tempo de informatie op te nemen, en hun vragen voor te bereiden om bij de toolbox te kunnen stellen.

Wist je dat?

Wanneer je de deelnemers voorafgaand aan de toolbox een aantal leerpaden geeft, de toolbox een betere uitwerking heeft?

Een leerpad is een route die de leerling of cursist aflegt om zo een vaardigheid aan te leren of kennis op te doen. Een leerpad is een online module waarin je kennis verwerft. Als je een leerpad hebt gedaan, ben je weer een stuk wijzer over een bepaald onderwerp. Zo blijft een toolbox concreet.

Concreet

Een leerpad bestaat uit verschillende soorten content, dit kunnen filmpjes, tekst, afbeeldingen en opdrachten zijn. Door middel van een Q&A kan je toetsen of de informatie goed is overgekomen.

Het leerpad wordt via de Rockpit app gedeeld met de deelnemers en is een online tool. Voor iedereen op de telefoon te downloaden. Een eigen game omgeving voor jouw bedrijf. Wij nodigen de deelnemers uit voor het leerpad in de Rockpit app. De deelnemers doorlopen het leerpad met de extra instructies, dit kan van alles zijn, van tekst tot video. De instructies worden getoetst dmv een aantal meerkeuze vragen of een quiz. Zo zijn de deelnemers goed voorbereid voor de toolbox. Dit zorgt ervoor dat de toolbox sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd, en iedereen hier ook terecht met vragen. Een leerpad is een opeenvolging van leerstappen om op een gestructureerde wijze kennis onder de knie te krijgen.

Wil je meer informatie ontvangen over onze leerpaden, of heb je vragen, neem dan even contact op met Remco Westerbroek, bereikbaar via remco@rockpit.nl

Lees verder op onze website

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.