Veilig bouwen, wij bieden de oplossing

Een veilige bouwplaats is een algemene doelstelling van de bouwsector. Het klinkt eenvoudig, maar blijkt een flinke uitdaging. Binnen een goed gestructureerde organisatie vraagt de realisatie al flink wat inzet, afstemming en begeleiding. Met Rockpit voeren wij gesprekken met iedereen op de bouwplaats om zo een veilige omgeving voor iedereen te creëren. Veilig bouwen, wij bieden de oplossing.

Hoe wij dat doen?

Door veiligheidskennis direct via de Rockpit Safety Score app aan te bieden. Wij bieden de veiligheidskennis dmv korte vragen aan. Je speelt steeds een game met 7 vragen en krijgt direct een overzicht in je app van de juiste of onjuist beantwoorden vragen. Door het continu te toetsen, ontstaat er een gedetailleerd inzicht in het parate kennis-niveau per medewerker. Het kan voorkomen dat medewerkers bij een bepaalde categorie moeite hebben, hier kunnen wij de uitvoerder bij helpen om een toolbox te faciliteren.

Voor meer informatie, download hier onze whitepaper

Cursusdag is overbodig

Geen medewerkers die een halve dag gemist moeten worden op de bouwplaats. Cursusdagen zijn inmiddels overbodig en sluiten ook vaak niet aan. Een halve dag in een leslokaal levert te weinig kennis op, na 1 dag is 75% van de kennis al vergeten. Kennis blijft beter behouden door steeds kleine stukjes aan te bieden, dus niet door een hele ochtend in een leslokaal dor te brengen. Het herhalen van kennis geeft parate kennis.

Lesboeken zijn overbodig

Het voordeel van de Rockpit Safety Score is dat les boeken niet meer nodig zijn. Wij bieden de les stof aan in korte secties van informatie, oftewel microlearnings. De focus ligt op korte informatie die volstaat om een vraag correct te kunnen beantwoorden. En deze microlearnings blijven ook beter onthouden.

Traditioneel versus microlearning

Microlearning als vorm van kennis verwerving en -behoud moet aansluiten op de werksituatie van de bouwplaats medewerker. Microlearnings zijn vooral geschikt als voorbereiding op een instructie of een bepaalde handeling. Door de inhoud zo te organiseren, zodat het zoveel mogelijk op de praktijk van de bouwplaats medewerker aansluit, wordt de relevantie van de microlearning gegarandeerd. Mede door het aanbieden van les stof op deze manier, de efficiëntie, zal dit direct ook besparingen opleveren, zowel in tijd (bouwplaats medewerker) als in kosten (uitvoerder).

Game mee

Juist voor de bouwplaats medewerker is taaie lesstof wel een ding. En wat onthoudt iemand nog na een halve dag les? Ja dat blijkt nog minder dan verwacht, namelijk 25% van de les stof blijkt na twee dagen nog courant aanwezig te zijn. In tegenstelling tot de manier van leren middels microlearning en een game blijkt dat je de informatie veel langer kan vasthouden en je kennis retentie hierdoor stijgt naar 80%.

Ook ben je flexibel in de momenten dat je leert, any time any place met de app die je altijd binnen handbereik hebt. Met de Rockpit Safety Score game, kan je tegen je collega’s spelen, daag ze uit en zie wie de hoogste score behaald. Wil je meer informatie over deze game? Klik dan hier.

Samen leren, samen verbeteren, samen meer veiligheid!

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.