Investeer in je bouwplaats medewerkers, hoe?

Ongevallen in de bouw, waar ligt de oorzaak? Wij willen er hier één verder uitlichten. Veel ongelukken gebeuren omdat werknemers onvoldoende opgeleid en getraind zijn in het uitvoeren van hun taken op een veilige manier.

Het belang van goed opgeleiden bouwplaats medewerkers?

Er zijn verschillende manieren om bouwplaats medewerkers beter op te leiden. Wij willen deze graag met jullie delen waarom het zinvol is om te investeren in opleiden.

  • Voer regelmatig veiligheidstrainingen uit: Zorg ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de juiste veiligheidsprocedures en dat ze weten hoe ze moeten reageren in geval van een ongeval.
  • Maak gebruik van gecertificeerde trainers: Kies voor gecertificeerde trainers die specifiek zijn opgeleid om veiligheidstrainingen te geven op de bouwplaats.
  • Maak gebruik van e-learning: Rockpit heeft een veiligheidsgame die bouwplaats medewerkers op een efficiënte manier opleiden in veiligheid maar ook in kennis en vaardigheden. Heb je als bouwbedrijf een opleider of instructie nodig, die meer specifiek moet worden uitgelegd dan heeft Rockpit hiervoor de tool. Een game die toegespitst op kennis, vaardigheden en uitvoering, waarbij alle competenties direct zichtbaar zijn.
  • Maak gebruik van hands-on trainingen: Zoek naar trainingen die medewerkers in staat stellen om de veiligheidsprocedures zelf uit te voeren, zoals een brandblus training of een EHBO-cursus.

Deze investering verdiend zich direct terug

Voorkomen van ongevallen: Door medewerkers te leren hoe ze veilig moeten werken, kan het aantal ongevallen op de bouwplaats worden verminderd. Denk hierbij aan de verbetering van de productiviteit. Als medewerkers weten hoe ze hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren, zullen ze efficiënter werken en zal de productiviteit op de bouwplaats toenemen.

Nog een voordeel, is de vermindering van kosten. Door het voorkomen van ongevallen kan er geld worden bespaard op zaken zoals medische kosten en verzekeringen.

Dit geldt ook voor een verbetering van de werkomgeving. Als medewerkers veilig kunnen werken, zullen ze zich prettiger voelen op de bouwplaats en zal dit leiden tot een betere werkomgeving. En tot slot het versterkt je imago van je bedrijf. Door medewerkers op te leiden in veiligheid laat je zien dat je een professionele en verantwoordelijke aannemer bent. Dit leidt tot meer werk en een beter imago.

Investeer in je bouwplaats medewerkers. Hoe? Wil je meer informatie ontvangen, neem contact op met Remco.

Rockpit en De Veilige Bouwplaats, samen werken wij aan veiligheid.

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.