Klaar voor je VCA?

Is het hele bedrijf klaar voor VCA? Zijn er medewerkers die moeite hebben om hun VCA te halen? Wat kan je als bedrijf doen? Ieder bedrijf heeft wel een medewerker die één of zelfs meerdere keren gezakt is voor het examen. Een frustrerende bezigheid kan dit worden voor de medewerkers. Gemotiveerde werknemers die hun werk goed uitvoeren op de bouwplaats maar met de soms lastige vraagstelling van de VCA vragen buiten de boot vallen. Rockpit heeft hier een game voor gemaakt, zodat je alle VCA vragen kan oefenen door het spelen van de Rockpit Safety Score game.

Ben jij gezakt voor je VCA? Dan heb je de VCA game nog niet gespeeld!

VCA gecertificeerd

Voor zowel de organisatie als de werknemers is het van belang dat iedereen een VCA diploma heeft. Heb je als bedrijf de VCA certificering, dan moet je personeel, inhuur en stagiaires ook VCA gecertificeerd zijn. Je laat als bedrijf zien dat jullie de basiskennis in huis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu. Iedereen kent de regels, dit heeft voordelen voor jullie organisatie, kennis vergroot namelijk ook de veiligheid.

Rockpit gaat hier nog een stapje verder…

Het VCA examen is 10 jaar geldig, maar wat zegt dit over de veiligheid? Wanneer je 10 jaar geleden een examen heb gedaan, wat weet je hier nog van? Heb je al deze kennis nog paraat na een lange periode? Met de Safety Score van Rockpit willen wij voor iedereen dagelijks alle kennis beschikbaar maken, zodat deze altijd paraat is.

Investeer in veiligheid

Investeren in de veiligheid van en voor je personeel is essentieel. Bedrijven die investeren in VCA betalen over het algemeen gemiddeld 195 euro voor een VCA cursusdag inclusief examen, bereken daar ook nog de kosten bij van een gemiste werkdag op de bouwplaats van je personeel. Helaas weten wij ook dat er na een cursusdag nog maar 30% van deze kennis blijft behouden, dat vinden wij wel heel weinig. Wat zegt dat over de veiligheid?

Kennis gaat niet verloren met de VCA game van Rockpit, wij gaan voor 100% kennis behoudt. Wij geven geen dagcursus, zalen die gevuld worden met cursisten waarbij de docenten alleen maar aan het zenden zijn. Ook maken wij geen gebruik van lesmateriaal en houden wij iedereen op de bouwplaats.

Hoe kan je dan leren voor je VCA? Met de Safety Score game in de Rockpit app, leer jij op elk moment van de dag, simpel door het spelen van de game.

Rockpit Safety Score game

De Rockpit Safety Score is een game die doorlopend uitdaagt om VCA kennis te toetsen. Een battle game waar medewerkers elkaar ieder moment kunnen uitdagen met 7 (meerkeuze) kennisvragen over VCA met tevens een micro learning beschikbaar. Aantoonbare en doorlopende toetsing van de parate veiligheidskennis voor VCA, BHV en Steigerbouw. Lees meer over onze game

Micro learning?

Bij iedere VCA vraag krijg jij een stukje relevante kennis aangeboden die betrekking heeft op de vraag. Op deze manier krijg je specifiek die kennis tot je, waardoor de leerstof beter blijft behouden. Lesboeken zijn hiermee verleden tijd geworden.

Door het herhalen van vragen, blijft kennis behouden.

Battle

Een leuke bijkomstigheid van het spelen van de VCA game, is dat jij ook tegen je collega’s kan spelen. Daag elkaar uit en battle mee. De punten die je verdiend met goed beantwoorden vragen worden bijgehouden. Hoe hoog sta jij in de ranking? Een beetje competitie op kennis, is niet erg.

VCA vaardig?

Wanneer je de game speelt, zal jouw VCA kennis groeien. Door inzicht te krijgen in je leerproces raak je meer gemotiveerd en gestimuleerd. Wanneer je steeds meer antwoorden na een langere periode correct beantwoord zal je kennis blijven behouden en ontvang jij een groen licht: Klaar voor je VCA examen! Deze kennis is opgeslagen in je langetermijngeheugen. Voor de theorie die niet dagelijks gebruikt wordt, is het verstandig om regelmatig de stof te herhalen. Kennisretentie is veiligheid.

Iedere dag klaar voor je VCA, maak een afspraak

VCA Examen tips

Jouw verkeerslicht staat op groen, wij weten dat je een goede score hebt behaald door het spelen van de VCA games. En hiermee is jouw kennis ruim voldoende om je VCA diploma te halen. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt scoren tijdens het examen hebben we nog een aantal tips voor je.

Neem de tijd

De tijd die men krijgt voor het maken van een VCA examen is voor de gemiddelde kandidaat royaal genoeg. Met het beantwoorden van de VCA vragen in de app, heb je goed geoefend. Voor het examen krijg je veel meer tijd, zo kan je de vragen goed lezen en heb je alle tijd om deze goed te kunnen beantwoorden. Neem de tijd zo maak je ook minder snel fouten.

Goed lezen

Je komt misschien wel woorden tegen als: Niet – Geen – Onjuist – Alleen – Beste. Wanneer deze woorden in een vraag staan moet je extra alert zijn.

Ontspan

Jij hebt de kennis, dus maak je geen zorgen!

Wil jij je VCA diploma in 1 keer behalen? Meld je snel aan en start vandaag nog. Speel de VCA game

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.