‘On the job’ competenties uitbreiden

Met toenemende mate zijn bedrijven op zoek naar de mogelijkheden om personeel gerichter op te kunnen leiden. Management wil een veilige bouwplaats met medewerkers die de vaardigheden paraat hebben. Oftewel de medewerker op de juiste plek met de juiste competenties. Competenties kunnen gaan over veiligheidstrainingen maar kan ook (nieuwe) technische en/of vakgerelateerde kennis zijn. Hier liggen kansen en uitdagingen voor de managers. Hoe mooi zou het zijn als werknemers ‘on the job’ competenties kunnen uitbreiden?

Ontwikkelen van skills

De komen jaren moet er flink worden geïnvesteerd in het aantrekken van nieuw personeel. Maar ook het huidig personeel moet meegenomen worden als het gaat om het verder ontwikkelen van hun skills. Ook de behoefte vanuit het management om inzage te krijgen welke competenties onder je werknemers behaald zijn. Zijn de vaardigheden in de praktijk uitgevoerd of heeft diegene alleen nog maar de theorie afgerond? Deze informatie is relevant als het gaat om de veiligheid binnen de organisatie maar ook voor de uitvoering. Is iemand competent om de handeling uit te voeren?

Kennis overdragen

Kennis overdragen wordt steeds meer van belang. Het aantal mensen die de bouw vanwege pensioen gaan verlaten zal de komende jaren fors meer zijn. Veel ervaring gaat hiermee ook verloren. Daarom is het nodig om de juiste kennis goed over te dragen.

Met Rockpit spelen wij hier op in, leren on the job, zowel fysiek als online. Handen uit de mouwen en competenties leren van de experts, uit het werkveld, zelfde bloedgroep, zelfde taal. Ervaringen en skills delen en uiteindelijk ook het toetsen van de vaardigheden.

Praktijkervaring is van waarde maar nog meer wanneer deze getoetst is door een ervaren medewerker

Alle competenties inzichtelijk

Hebben we de juiste mensen op de juiste plek? Zijn ze gecertificeerd om de werkzaamheden goed en vakkundig uit te voeren? Dit is wat Rockpit naar de bouwplaats brengt, de werknemers zijn getoetst en niet alleen op theorie maar ook in de praktijk. Iedere werknemer heeft zijn/haar competenties direct aantoonbaar in zijn/haar persoonlijke account staan in de Rockpit app, hier staan al hun behaalde competenties. Wij laten deze zien door middel van badges.

Als bedrijf kan je zien wie beschikt over welke competenties. Hiermee maken wij de bouwplaats een stuk veiliger en efficiënter.

Wil je meer informatie ontvangen? Maak een bel afspraak met Remco!

‘On the job’ competenties uitbreiden, makkelijker kunnen wij het niet maken!

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.