Veilig in de ‘baas’ zijn tijd

De basiskennis van veiligheid is een must voor iedere werkgever en werknemer. Om dit te waarborgen is er het VCA certificaat. Is iedereen verplicht om een VCA certificaat te hebben de bouwplaats? Ja dit geldt ook voor nieuwe medewerkers, uitzendkrachten en stagiaires, zij moeten binnen drie maanden hun VCA-certificaat halen. Het VCA certificaat is geen vakopleiding, de kosten zouden doorgaans dan ook betaald moeten worden door de werkgever. Wij denken dat dit geen issue moet zijn voor de werkgevers, veiligheid boven alles! Veilig in de ‘baas’ zijn tijd.

Het VCA certificaat is een moment opname. Één keer in de 10 jaar moet je opnieuw je kennis laten toetsen. Maar wanneer je dit voor de eerste keer moet doen… is er wel echt kennis voor nodig. Rockpit gaat hier de uitdaging aan met jouw werknemers. Rockpit heeft een game ontwikkeld voor het hele team, waarbij iedereen tegen elkaar kan gamen. Zo houd je je VCA kennis paraat.

Leren zonder een boek open te doen, hoe dan?

Een VCA certificaat is sneller en makkelijker te behalen met onze Rockpit app. Download de Rockpit app en speel/battle met je collega’s of tegen de robot Ronnie. Met 7 korte meerkeuze vragen toetsen wij jouw kennis, speel zo vaak als je wilt. Hoe meer vragen er goed worden beantwoord, des te sneller heb jij je VCA. Veilig in de ‘baas’ zijn tijd, leuk en makkelijk met nog veel leuke prijzen te winnen. VCA certificaat halen zonder een boek!

Voor alle KAM managers en veiligheidsexperts!

Hier is alleen maar winst te behalen, je spoort je team aan om hun veiligheidskennis op peil te houden. Met deze game wordt hun kennis omgezet naar een tweede natuur. Door het continue aanbieden van kennis kunnen ze er niet omheen. Nog een groot voordeel is dat door kennisretentie de lesstof ook blijft behouden. Leren door te gamen: een makkelijkere tool is er niet.

Zijn er onderwerpen die extra van belang zijn voor jouw team? Dan haken wij hier op in, dit kan met de game maar natuurlijk ook met een toolbox meeting verzorgd door een expert. Wil je meer informatie ontvangen?

Veiligheidscultuur naar een hogere level tillen

En hier hoef je niet zwaar voor te tillen. Weet jij wat de maximale belasting is om te tillen? Of met hoeveel handen je aan een trap moet vasthouden? Alle VCA vragen in één app, hierdoor ben jij altijd klaar voor je VCA. Kennis is veiligheid, parate kennis nog meer!

Neem contact op voor meer informatie met Remco Westerbroek

Deel dit bericht

Download onze brochure

Gerelateerde blogs

Personeel opleiden voor de energie transitie is een uitdaging. Vakkundig, efficiënt en snel opleiden van medewerkers. Hoe kan je dat in korte tijd voor elkaar krijgen?

Lees meer > 

Maak nu een afspraak en ontsluit de kracht van cultuur.

We hebben een breed gedragen veiligheidscultuur nodig om de bouwplaats veilig te maken.